Fruit

Nieuws 749 bekeken

Britten: Invloed Polen op appelmarkt overschat

De Britse hardfruitvoorman Adrian Barlow vindt dat de invloed van Polen op de Europese hardfruitmarkt teveel wordt overschat.

Dat zegt hij in een interview met Groenten & Fruit. De directeur van de Britse brancheorganisatie voor hardfruit denkt ook dat de Europese oogst lager uit zal vallen dan de huidige voorspellingen. ‘’Ik denk dat de cijfers die ik de laatste tijd lees te optimistisch zijn, vooral wat betreft Polen, het grootste appelenland in de EU.”

De oogst zal waarschijnlijk flink groter zijn, denkt Barlow, maar hij geeft aan dat vergeten wordt dat de Polen zich wat export betreft tegenwoordig liever op de Russische markt richten. “Verder leveren de Polen ook steeds meer aan de verwerkende industrie. Al die appelen komen dus niet in de winkels bij ons terecht.’’
De Britten oogsten dit jaar naar verwachting 17 procent minder dan in 2011. Overigens viel de oogst van handappelen in Groot-Britannië dit jaar ook al lager uit.

Ruud Peys

Of registreer je om te kunnen reageren.