Fruit

Achtergrond

Markt: Hitte voelbaar op kersenmarkt

De dagmarkt voor kersen is deze week beter dan de afgelopen weken. Al voert de hitte de druk nu op.

Verschillende transacties kwamen deze week boven de € 4 per kilo uit, blijkt op uitdraaien van de veilingen. Dat is een verbetering ten opzichte van week 29 met circa € 0,60. Bij FruitMasters – de grootste kersenveiling in Nederland – waren woensdag de beste sorteringen (30 en 32 mm) voor Kordia en Regina te koop voor € 3,70 tot € 4,00.

Bij The Greenery noteerden de grofste Kordia deze week duidelijk boven de € 4. Vrijdag kwam iets meer aan de klok door het snellere afrijpen en zakte de prijs weer onder de € 4. In aanvoer op de daghandel staat de Kordia deze week op de laatste benen. Karina en Regina nemen die markt nu over. Van Karina stond bij The Greenery vooral klasse 1.2 voor de klok, mogelijk ook een gevolg van de hitte.

Of registreer je om te kunnen reageren.