Doorgaan naar artikel

Delfland wil plannen Westland toetsen op waterberging

Hoogheemraadschap Delfland wijst in een brief aan Westland op het belang van waterberging in glastuinbouwplannen van de gemeente.

Aanleiding is het plan rond Schefferkamp De Lier, een terrein waaraan de gemeente de bestemming glastuinbouw wil geven. Het terrein is aangekocht door de gemeente en er lag een ontwerpwijzigingsplan ter inzage.

Bebouwingspercentage

Delfland constateert dat de huidige bestemming (maatschappelijk) een bebouwingspercentage van 15% toestaat, waarbij dat percentage zal toenemen bij een glastuinbouwbestemming. “Er dient dan rekening gehouden te worden met watercompenserende maatregelen”, schrijft Delfland. Het schap verzoekt ook toekomstige plannen tijdig te toetsen op het aanleggen van voldoende compenserende maatregelen ‘passend bij het verhardingspercentage’.

Flora en fauna

Over Schefferkamp stelde oppositiepartij Westland Verstandig recent schriftelijke vragen. Westland zou de grond van het ministerie van Defensie hebben gekocht om glastuinbouw te ontwikkelen. De vragen gingen over het behoud van de flora en fauna op dat terrein.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin