Doorgaan naar artikel

Pachtcontract voor kassen ontbonden na dispuut huur

De Rechtbank van Rotterdam (pachtkamer) heeft in een opmerkelijke pachtzaak uitspraak gedaan, en een teler in het ongelijk gesteld. De teler moet de kas ontruimen na dit jaar.

De zaak draaide om de inhoud van de pachtovereenkomst sinds 2006. De teler in de Hoeksche Waard stelt dat geen pacht is afgesproken, maar op een andere manier is afgerekend. Dat lijkt ook aannemelijk, omdat de eerst negen jaar niet is betaald voor gebruik van de kas. De pacht zou zijn verrekend in de lage prijzen voor de producten die de teler leverde aan de eigenaar van de kassen: Asian Dim-Sum, een groothandel in Chinese groente en fruit en leverancier van Chinese gerechten. De teler is in de gelegenheid gesteld dit met bewijzen te onderbouwen, maar hij slaagde er niet in. De teler stelde dat ook bij eventuele terugkoop een extra bedrag zou worden betaald voor het gebruik van de kassen (bijna 1 hectare).

Pas in 2015 deed de eigenaar bij de Pachtkamer een toetsing en ging het pacht opleggen van ruim €1.800 per maand (25 cent per vierkante meter per maand). De uitspraak van de Pachtkamer van de Rechtbank van Rotterdam luidt dan ook dat met terugwerkende kracht de teler €178.600 moet betalen.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin