Doorgaan naar artikel

Teler met investeringsgroep wint tomatenprijs

Sundrop Farms, een Australisch technisch vooruitstrevend tomatenbedrijf, heeft donderdag in Berlijn de prijs gewonnen als meest inspirerende tomatenteler.

Daarmee liet het onder meer het Britse APS Salads achter zich dat recent het Britse The Greenery-bedrijf Northbank growers overnam. De verkiezing vond plaats tijdens het Tomato Inspiration Event van HortiBiz. Directeur Phiipp Saumweber van Sundrop werd verkozen door een publiek van toptomatentelers, gasten en technisch toeleveranciers. Sundrop Farms werd gezien als een verdiende winnaar gezien de technische doorbraken op gebied van zeewaterbehandeling en zonne-energie.

Met investeringsmaatschappij KKR bouwt Sundrop Farms 20 hectare in Zuid-Australië. Dat model willen beide op andere plekken in de wereld kopiëren. Met KKR investeerde het bedrijf 100 miljoen dollar voor de internationale uitbreiding.

Sundrop werd verkozen boven inspirerende familiebedrijven als APS Salads uit Engeland en Zeiler Gemüsevertrief, de enige belichtende teler in Oostenrijk. Ook het Belgische Flandria (LAVA) dong mee door  juist te wijzen op de kracht van samenwerking van telers.

The Greenery

APS Salads is het bedrijf dat recent Nortbank Growers overnam van The Greenery. Volgens eigenaar Phil Pearson bereidt het bedrijf investeringen voor om het teeltbedrijf te moderniseren. “We investeren echt behoorlijk om het bedrijf weer sterk te maken en iedereen daar weer met een glimlach op het gezicht aan het werk te krijgen. We hebben de overname twee jaar voorbereid en pas recent afgerond.”

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin