Doorgaan naar artikel

Platform calamiteiten kassen: telers direct aanspreken

De Stichting Coördinatie Calamiteitenbestrijding Glastuinbouw (CCG) blijft de rol vervullen voor preventie en coördinatie bij grote weerschades.

Dat is besloten in een vergadering afgelopen week van deelnemende partijen uit onder meer verzekeringswereld, kassenbouw en LTO. Volgens voorzitter Teun van der Eijk gaat de vijftien jaar geleden opgerichte CCG door met het aanwakkeren van het bewustwordingsproces bij telers en kwekers om preventiemaatregelen te nemen. Wel gaat de CCG plannen uitwerken om de achterbannen ‘directer te benaderen’, aldus Van der Eijk. “Het secretariaat gaat daar handen en voeten aan geven.” Van der Eijk blijft ook aan als voorzitter.

Tijdens die vergadering is de aanpak van de hagelschade in de Bommelwaard in augustus 2015 besproken. “Positief kritisch”, aldus Van der Eijk. “Er zijn ook veel goede dingen gebeurd”, zegt de voorzitter in reactie op een reconstructie van Groenten&Fruit vorige maand. Daarin uitte vooral verzekeraar AgriVer Nederland kritiek op de uitvoering van de calamiteitsplannen. Er was te weinig solidariteit en teveel inzet van ongekwalificeerd personeel, stelde de verzekeraar.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin