Doorgaan naar artikel

Sector houdt deur open in McKinsey-traject

De afzetorganisaties voor glasgroente willen verder praten over vervolgstappen in het McKinsey-traject.

Dat heeft de koepel DPA laten weten aan de stuurgroep om te komen tot een sectorstrategie. “We hebben met de leden een eerste gedachtenwisseling gehad en dat hebben we terug gekoppeld”, laat DPA weten. Dat betekent dat de afzetorganisaties niet de deur dicht gooien in het traject, maar ruimte zien om verder te praten. Waarover verder gesproken kan worden, is niet duidelijk. De aanbevelingen van McKinsey zijn gericht op de afzetstructuur, maar ook op het vergaren maar markinformatie en prijsnoteringen.

Volgens Nico van Ruiten, directeur van LTO Glaskracht Nederland en initiatiefnemer van het McKinsey-traject, klopt het dat gesproken wordt met de afzetorganisaties. Hij verwacht dat eind volgende week een besluit genomen wordt over een vervolgtraject.

Sectorstrategie

Eind 2014 kwam McKinsey met een analyse van de glasgroentesector en aanbevelingen voor een sectorstrategie. Telersverenigingen besluiten op korte termijn of ze meedoen aan de tweede fase, namelijk de verdere uitwerking van de sectorstrategie.

De afzonderlijke afzetorganisaties hebben in hun besturen gesproken over de McKinsey-aanbevelingen en die in DPA-verband besproken. Hoe breed de steun is om verder te praten en onder welke voorwaarden, is niet duidelijk. Eén van de leden laat weten op zich positief te staan tegen de uitkomsten van het McKinsey-rapport, maar ‘onder voorwaarden verder te willen praten’. Onduidelijk is wat die voorwaarden zijn.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin