Doorgaan naar artikel

Twee glasgroentebedrijven geveild

Twee glasgroentebedrijven zijn na een recente executieveiling ook gegund aan de hoogste bieders. Dat maakt veilingplatform BOG Auctions bekend.

Het zijn kleinere groentebedrijven met kassen uit de jaren negentig in Lepelstraat (bij Bergen op Zoom) en Belfeld (Limburg).

Op het groentebedrijf in Lepelstraat zijn veel biedingen binnengekomen. Twaalf keer is geboden op het bedrijf, waardoor de startprijs van 350.000 euro ver werd overtroffen. Uiteindelijk is de bank akkoord gegaan met het bod van 475.000 euro. In Belfeld werd gestart met 320.000 euro en is het bedrijf voor 350.000 euro gegund aan de bieder.

Het platform is van zes notariskantoren. Het gaat om drie bedrijven die al langer te koop staan. De verkoopmarkt voor glasgroentebedrijven is feitelijk afgerond. De kopers moeten op tijd kunnen beginnen met aanplanten van gewas. Nederlandse vereniging voor glastuinbouwmakelaars signaleert dat afgelopen maanden beweging zat in die markt, voornamelijk door de prijsvorming op die bedrijven. Die vereniging veilt zelf ook bedrijven via een website.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin