Doorgaan naar artikel

Fruitveiling vernieuwt afzet en benoemt vrouw als directeur

Fruitveiling Haspengouw heeft met Marijke Vanderstukken een nieuwe algemeen directeur. Het betekent een primeur in de coöperatieve fruitwereld.

Zij volgt Filip Vanaken op die nog maar een half jaar geleden aangesteld was als opvolger van Renaat Kuipers. Beide topmannen konden zich niet vinden in de toekomstvisie die de veiling ontwikkelt. Op korte termijn wil de veiling die visie naar buiten brengen.

Volgens voorzitter Luc Bels zoekt de veiling naar nieuwe wegen om de markt op te gaan. De afzetwijze wordt daarbij tegen het licht gehouden. “We willen het fruit op een andere manier naar de markt brengen dan zoals het al vijftig jaar in de coöperatieve wereld gaat.” Opvallend genoeg stopte Haspengouw al drie jaar geleden met het veilen van fruit en heeft de veiling dus een geschiedenis van vernieuwing. Bels: “We waren ook één van de eersten om Kanzi als clubras op te nemen, vernieuwing zit in onze DNA.”

Wil de veiling dan misschien de klok terug? Bels blijft daarover onduidelijk. “Ik sluit niet uit dat we een samenwerking aan gaan met een partner waar de klok al wel draait.”

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin