Doorgaan naar artikel

Supermarkt duikt onder Elstarprijs Aldi en Lidl

De Elstaractie bij Jan Linders van 49 cent per kilo steekt die van Aldi en Lidl van een week geleden (59 cent) naar de kroon.

Het is een signaal naar de klanten, maar telers moeten er niet veel van hebben. De supermarktketen van Superunie lijkt op die manier via tenderinkoop een handelsbedrijf gevonden te hebben die meegaat.

Een andere supermarktactie springt ook in het oog. Albert Heijn heeft Jonagold met 50 procent korting. Dat betekent dat klanten nog altijd 90 cent betalen, maar de actie lijkt vooral bedoeld om koelcellen op te ruimen voor de Nederlandse oogst begint, meldt een bron. Dat is in dat geval een nobele actie om Nederlandse Jonagold nog tijdig af te zetten voor de oogst echt op gang is.

Andere supermarktketens als Emté en Dekamarkt bieden alle Nederlandse appels aan voor de prijs van een euro of 99 cent. Jan Linders en Lidl hebben Doyenné du Comice in de aanbieding voor 99 cent. We noteerden geen acties met Conference deze week.

Bij de afzetorganisaties zijn de volumes Elstar deze week fors. Toch lijkt de druk niet zo groot als andere jaren. Een teler noemt prijzen van tussen de 45 en 55 cent voor de meest gangbare sorteringen. Het duurt nog enkele weer voordat de Elstar en Conferencemarkt geschoond wordt en vanuit de koelcel wordt gesorteerd.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin