Doorgaan naar artikel

‘Roodvlezige doet aan als genappel’

Consumenten moeten nog overtuigd worden van de roodvlezige appel. Dat bleek uit consumentenonderzoek dat afgelopen week in Bolzano in Italië op het congres Interpoma werd gepresenteerd.

Markus Bradlwarter, van de Alto Adige Variety Innovation Consortium, liet zien dat consumenten wel geïnteresseerd zijn in het nieuwe fruit en de kwaliteit waarderen, maar dat de eerste indruk is dat de appel genetische gemodificeerd is. Het zal nodig zijn om een goede campagne met voorlichting te starten voor de verdere uitrol van roodvlezige rassen. Ook het Nederlandse Inova Fruit is betrokken bij onderzoek naar roodvlezige rassen. Dit jaar moet Inova Fruit besluiten of het doorgaat op die weg.

Walter Guerra, van de Laimburg  Research Centre for Agriculture and Forestry, liet zien dat roodvlezige appels een groot voordeel hebben in gezondheidswaarde. De samenstelling van anti-oxidanten kan van grote gezondheidswaarde zijn, aldus de onderzoeker.

Op Interpoma sprak ook Ton den Nijs van Wageningen UR over het cisgenese programma voor appels in Nederland. Deze niet-klassieke veredelingslijn met moderen technieken biedt voordelen voor gevoeligheid van ziekten, aldus den Nijs.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin