Doorgaan naar artikel

Marktupdate: Elstar gretig opgenomen op de markt

De vooruitzichten voor Elstar zijn goed. Dat heeft meerdere oorzaken.

De natuur is de voornaamste reden van het voorlopige marktsucces. Behalve de lage oogst door het slechte voorjaar is de verwachting dat de derde pluk van beperkte omvang zal zijn. Traditioneel wordt met die derde pluk veel gestunt aan de start van het seizoen. Dat hoeft dit jaar dus niet zo’n ondermijnend effect te hebben op de prijs.

Ook het omgeslagen herfstweer draagt bij aan een goede vraag, wat ten koste gaat van het zomerfruit in winkels momenteel. De acties met Elstar en mandarijnen gaan weer hand in hand nu.

Oplopende prijs

De commerciële medewerkers van de tussenhandel geven hoog op over de afzetkansen. De prijzen lopen iets op dit moment. Er wordt gespeculeerd op verdere stijgingen. Een koper meldde een partij ongesorteerde Elstar voor € 0,80 te hebben gekocht. Op de markt lijkt de handel in ongesorteerd product inderdaad die kant op te bewegen.

Een groothandel spreekt over inkoopprijzen van € 1,10 tot € 1,15 voor de beste sortering Elstar voor de speciaalzaken. Ook dit bedrijf meldt oplopende prijzen, al is het niet veel. Normaal is een prijs duidelijk onder de euro.

Actieprijzen

Supermarkten hebben de start van het Elstarseizoen ook met acties omgeven. Bij marktleider AH ligt de Elstar voor € 1,49 in de actie. De normale winkelprijs is nu € 1,99, blijkt uit de folder. Bij Aldi liggen verpakkingen van 1,3 kilo. Dat is opmerkelijk. De actieprijs van € 1,69 voor deze 1,3 kilo komt neer op € 1,30 per kilo. Coop vraagt voor 1,5 kilo nu € 1,99 (€ 1,33 per kilo). Nettorama ligt met € 1,49 op het niveau van AH.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin