Doorgaan naar artikel

Zuiniger spitten met Imants 38SX

Image

Imants komt dit najaar met een nieuwe spitmachine, de 38SX300H. Deze is geschikt voor trekkers van 90 tot 150 pk en bedoeld voor zandgrond en andere lichte grondsoorten.

Imants ontwikkelde de machine als ‘Eco’-variant van de 37SX uit de vorige serie. Hij heeft dezelfde capaciteit van ruim een hectare per uur, maar speelt dit klaar met minder toeren op de aftakas. Dat drukt het brandstofverbruik. Kenmerkend is het vlakke Imants-design met eenzijdige aandrijving van de spitas. Dit gaat met een speciale ketting die het trekkervermogen goed kan overbrengen.

De hoofdgrondbewerking gebeurt door de spitas. Hierop zitten zeven ronsels met telkens vier spadebeugels, twee linkse en twee rechtse. Het unieke ontwerp van deze spadebeugels zorgt voor een goede menging, doorstroming van organisch materiaal en maakt de grond egale los tot de gewenste diepte. Daar komt een aangedreven harkrol achteraan die een mooi aangedrukt zaaibed achterlaat.

De 38SX is te combineren met de Culter 3.0 of met een zaaimachine in een extra driepuntshef, of met een zaaibalk via een Imants-hefsysteem. In combinatie met een frontklepelmaaier kan de gebruiker veel organistische stof inmengen. Prijs excl. btw voor de basismachine is rond €34.000. Een hef opbouwen kan tegen meerprijs van €3.500.

Delen

Image
Eric Wientjes

freelance redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin