Doorgaan naar artikel

Karat 10 is nieuwe veelzijdige cultivator van Lemken

Lemken heeft een nieuwe driebalks cultivator op de markt gebracht onder de naam Karat 10. Er is een aangebouwde en een halfgedragen versie met een werkbreedte van 3 tot 7 meter.

De tanden van de Karat 10 zijn meer symmetrisch geplaatst dan die van zijn voorganger. Daardoor is de nieuwe machine zeer lichttrekkend zonder gevaar voor zijdelingse trek. Tegelijkertijd heeft de cultivator de eigenschap van intensief (in-)werken.

Symmetrische vleugelscharen

Naast de meer symmetrische plaatsing van de tanden zijn de vleugelscharen verbreed voor een ondiepere grondbewerking. Als alternatief voor een diepere bewerking zijn smalle beitels te monteren. Optioneel zijn alle beitels in een speciale hardmetalen uitvoering verkrijgbaar.

Ondiepe grondbewerking

De Karat 10 is voor de ultra-ondiepe grondbewerking optioneel uitgerust met DeltaCut-scharen. Het snelwisselsysteem behoort tot de standaarduitrusting. Zo kunnen op eenvoudige wijze ook met andere beitels eenvoudig werkdieptes tot 30 centimeter worden ingesteld.

Extra accessoires

Ook nieuw zijn de randschijven en randegalisatietanden die mechanisch of hydraulisch kunnen worden ingeklapt. Verder zijn er meer typen dissels in verschillende lengtes en met verschillende koppelpunten. Zo zijn ze ook te gebruiken voor trekkers met een maximale bandenmaat.

Aangebouwd en halfgedragen

De nieuwe Karat 10 is beschikbaar in aangebouwde en halfgedragen versies met een werkbreedte van 3 tot 7 meter. Voor de halfgedragen modellen is een hydraulische trekkrachtversterker beschikbaar voor een optimale tractieoverbrenging evenals het ContourTrack-systeem, dat zorgt voor een gelijkmatige werkdiepte op glooiend terrein.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin