Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

WholeFiber zet prebiotische witlofvezels in de schijnwerpers

Vezels zijn het ondergeschoven kindje van de voedselwereld. Het eten van eiwitten is hip. Vezels zijn minder sexy, omdat ze vaak alleen worden gerelateerd aan de stoelgang. Dat is jammer, vindt onderzoeker Iris Rijnaarts-Modder en werkzaam bij WholeFiber. “Ze hebben een zeer gunstige invloed op de gezondheid. Hier liggen volop kansen voor de voedselindustrie.”
Onderzoeker Iris Rijnaarts-Modder wil vezels meer in de spotlight zetten. - Foto: Koos Groenewold

Onderzoeker Iris Rijnaarts-Modder wil vezels meer in de spotlight zetten. – Foto: Koos Groenewold

Vezels zijn het ondergeschoven kindje van de voedselwereld. Het eten van eiwitten is hip. Vezels zijn minder sexy, omdat ze vaak alleen worden gerelateerd aan de stoelgang. Dat is jammer, vindt onderzoeker Iris Rijnaarts-Modder en werkzaam bij WholeFiber. “Ze hebben een zeer gunstige invloed op de gezondheid. Hier liggen volop kansen voor de voedselindustrie.”

Rijnaarts wil graag een bijdrage leveren aan het verhogen van de vezelinname en op die manier de gezondheid verbeteren. Zodoende koos ze voor een baan als manager clinical developments and implementations bij WholeFiber. “Dit bedrijf is in 2013 opgericht door Fred Kaper. Hij zocht naar een product dat minimaal bewerkt is, maar veel positieve invloed heeft op ons microbioom”, blikt ze terug. Uiteindelijk koos hij voor de witlofwortel (chicory root), omdat dit de meest vezelrijke groente is. “De meeste groentes bevatten 2 tot 4 gram vezels. De witlofwortel bevat 22 gram vezels per 100 gram.”

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers