Doorgaan naar artikel

Westland toont lobby voor glastuinbouw in Azië

De gemeente Westland is de motor achter veel contacten tussen Nederlandse bedrijven en Chinese en Japanse instanties.

Een aantal van die contacten moeten binnenkort tot resultaten leiden. Dat blijkt uit een reisverslag van de handelsmissies naar China en Japan afgelopen najaar. Westland geeft daarmee inzicht in haar lobby-activiteiten voor tuinbouwbedrijven.

Westland werkt bijvoorbeeld aan een jaarlijks Chinees-Nederlandse tuinbouwseminar, dit jaar in Westland. Het Chinees- Nederlandse platform HMAT vestigt zich in Westland, blijkt uit het verslag. Tijdens die reis spreekt burgemeester Sjaak van der Tak op diverse seminars en ontmoetingen, vaak onder voorzitterschap van boegbeeld Loek Hermans en regelt Van der Tak ontmoetingen tussen bijvoorbeeld GreenQ, een Chinese investeerder en Koning Willem-Alexander. Ook ondersteunt Westland een haalbaarheidsonderzoek voor de ontwikkeling van grootschalige glastuinbouw in het Japanse Fukui, met als opdrachtgever Mitsubishi.

Westland werkte in Japan met premier en missieleider Rutte aan een doorbraak bij de ontwikkeling van grootschalige glastuinbouw in dat land. Japan komt al decennialang in Nederland kijken naar technologische ontwikkeling, maar regelgeving staat echte modernisering in de weg.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin