Doorgaan naar artikel

Vorst haalt weinig uit op peenmarkt

De beurs in Emmeloord noteert deze week weer voor B-peen en schalenpeen op € 4 tot € 8 per 100 kilo.

De afzet in peen blijft rustig doorkabbelen. De markt is alles behalve spannend, mede omdat de lage temperaturen niet aanhouden. Afgelopen week kwamen enkele Duitse kopers aan de markt, omdat ze de eigen peen niet van het land konden halen vanwege de vorst. Daarvoor zijn een paar vrachten peen uit een koelhuis gepakt en voor € 7 per 100 kilo verkocht. Het koude weer zet niet door, waardoor de extra vraag wegebt. De beurs in Emmeloord noteert deze week weer voor B-peen en schalenpeen op € 4 tot € 8 per 100 kilo.

Afzet Polen

Verschillende spoelerijen hebben vorige week wel peen voor Poolse klanten gewassen. De vraag komt deels vanuit Polen, omdat de peenprijzen momenteel relatief laag liggen voor kwalitatief goede peen. Op de peen die daar is verkocht, wordt door de telers een verlies genomen, maar dan is het wel uit de grond.

Laatste bio-peen af land

Voor biologische peen is de aflandperiode afgelopen. De beurs in Emmeloord noteert op € 18 per 100 kilo voor bio-peen voor bewaarpeen. Voor biologische peen uit de koeling zullen de prijzen ook moeten stijgen om de bewaarkosten eruit te halen.

Prognose: flauwe peenmarkt.

Bekijk meer

Share this

Afbeelding
Annet Smale

marktredacteur akkerbouw

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin