Doorgaan naar artikel

Vooral niet stoppen met storten

Image premium

Nee, ik heb het niet weer over interventie. Het gaat me om het goede doel.

Er zijn natuurlijk 100 redenen te vinden om níét met een sportevenement voor het goede doel mee te doen. Of er zelfs de neus voor op te halen.

Want was de Ride for the Roses niet slechts Lance Armstongs dekmantel die Lance Armstrong voor zijn dopinggebruik?

En moet Stichting ALS na al een miljoen te hebben verdiend met die Ice Bucket Challenges óók nog weer door de Amsterdamse grachten gaan zwemmen?

En deelde niet bij Alpe d’Huzes een van de bestuursleden zichzelf goed betaalde adviesopdrachten uit?

En is niet elke financiële gift die bedrijven publiekelijk geven eigenlijk een verkapte advertentie?

Ik stel: cynisme heeft ook zijn langste tijd wel gehad. Natuurlijk zijn er een hoop tuinders die van fietsen houden. Mag het? Als ze dan al trappelend op de pedalen een paar duizend euro voor de Ronald McDonald Kinderhuizen bij elkaar halen – zoals de aardbeientelers vorig jaar en dit jaar weer – waarom dan zuur doen?

En als de glastuinders in Nederland alles bij elkaar zelfs heel veel duizenden euro’s bij elkaar sporten voor de kankerbestrijding, dan vergeef je ze toch graag dat ze daarbij ook een beetje reclame maken voor het feit dat je toch echt ongeveer niks gezonders eten kunt dan hun groentes? Ik ben alvast vóór.

Op zaterdag 6 september fietsen ruim 50 sportievelingen uit de groente- en fruitsector, de Freshride: van het Westland naar Goes waar ze de volgende dag meedoen aan de Ride for the Roses. Het startschot wordt ’s ochtends om acht uur gegeven worden door Jelte van Kammen, algemeen directeur telerscoöperatie Harvest House, “waarna hij zelf’ook snel op de fiets zal springen”, aldus het persbericht. Een beetje beweging kon Jelte ook best gebruiken. En strak ziet hij er in het nieuwe shirt sowieso uit: kijk maar op de website van de Freshriders.

De Freshride is een initiatief van TNI en Harvest House om als AGF sector zoveel mogelijk geld om te halen voor het goede doel. Doelstelling is om naast een mooi bedrag te doneren aan de organisatie van de Ride for the Roses een klein gedeelte te gebruiken voor lokale goede doelen zoals afgelopen jaar Stichting Leergeld Westland.

Dus vooral blijven storten.

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin