Doorgaan naar artikel

Verlies Floriade loopt weer verder op voor Almere

Gemeente Almere gaat nog meer verlies lijden op de tuinbouwtentoonstelling Floriade. Uit antwoorden op raadsvragen blijkt dat Floriade BV de gemeente heeft laten weten dat het verwachte verlies € 6,6 miljoen hoger zal uitvallen dan eerder gedacht. Ook het bezoekerscijfer is weer naar beneden bijgesteld.

De Floriade gaat zaterdag 8 oktober dicht. De tuinbouwtentoonstelling heeft veel minder bezoekers getrokken dan de anderhalf miljoen waarmee voor de start rekening werd gehouden. Kort na de opening in april werd dat getal bijgesteld naar 800.000 betalende bezoekers, later werd het 680.000 bezoekers en nu schrijft het college van burgemeester en wethouders in de antwoorden op raadsvragen dat de huidige prognose uitgaat van 650.000 tot 680.000 bezoekers. Echter, slechts 600.000 bezoekers is ook mogelijk.

Almere verwacht nog meer verzoeken voor extra geld aan Floriade

Het tegenvallende bezoekcijfer heeft de kosten voor Almere steeds verder laten oplopen. Al voor het evenement van start ging, moesten extra leningen worden verstrekt. In juni van dit jaar bedroeg de tegenvaller al € 34 miljoen en een maand later was het bedrag opgelopen naar ruim € 40 miljoen. Daar komt nu weer € 6,6 miljoen bij. Het college verwacht nog meer verzoeken om extra geld te krijgen van Floriade BV, blijkt uit de antwoorden.

Bekijk meer

Share this

Afbeelding
Anp

Algemeen Nederlands Persbureau

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin