Doorgaan naar artikel

Vereniging Prominent koopt derde tomatenbedrijf

Telersvereniging Prominent heeft het teeltbedrijf van één van de leden gekocht.

Daarmee heeft de vereniging via de holding nu drie teeltbedrijven in portefeuille. Net als Prominent Groeneweg I en Groeneweg II, zal het derde teeltbedrijf ‘Prominent Grevelingen’ een betrekkelijk nieuw ras produceren dat voor individuele telers mogelijk nog te onbekend is. De reden voor de keuze van dit ras bij Prominent Grevelingen is echter marktgedreven, net als bij Prominent Groeneweg I+II. De 3 teeltbedrijven staan ten dienste van de leden van telersvereniging Prominent, laat de vereniging weten. Het gaat bij Prominent Grevelingen om het tomatenras Axiradius van veredelingsbedrijf Axia.

Portefeuille

Volgens Prominent-directeur Arne van Aalst is niet uit te sluiten dat de telersvereniging in de toekomst meer teeltbedrijven in portefeuille neemt. “We zien dit zeker niet als een incident, echter we zullen in eerste instantie het huidige proces goed moeten volgen en evalueren voordat we nu definitieve concrete uitspraken te doen. We hebben in dit geval snel moeten handelen omdat het lidbedrijf in problemen is gekomen, maar ik sluit niet uit dat we dit concept meer gaan gebruiken. Het waarborgt een bepaalde collectiviteit die belangrijk kan worden in de strategie.”

Prominent is aangesloten bij coöperatie DOOR. Het areaal dit jaar van Prominent is 271 hectare, 11 hectare meer dan vorig jaar door de toetreding van een nieuw lid uit Zevenhuizen.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin