Doorgaan naar artikel

Prominent wint Tuinbouw Ondernemerprijs

Tomatentelersvereniging Prominent wint de Tuinbouw Ondernemersprijs 2020.

Prominent-voorzitter Jack Groenewegen ontving de prijs uit handen van Michiel van Ginkel, voorzitter van de stichting TOP. Het is de eerste keer in de meer dan 30-jarige geschiedenis van de prijs dat die naar een telersvereniging gaat.

Prominent-voorzitter Jack Groenewegen ontving de prijs uit handen van Michiel van Ginkel, voorzitter van de stichting TOP.

Prominent-voorzitter Jack Groenewegen ontving de prijs uit handen van Michiel van Ginkel, voorzitter van de stichting TOP.

Duurzaam en circulair ondernemen

De prijs gaat in feite naar 29 ondernemers, die allen ook aandeelhouder zijn van het gezamenlijke organisatie. Al 25 jaar richten de tomatentelers van Prominent zich op duurzaam en circulair ondernemen. Het delen van kennis en innovatie op het gebied van afzet, data en robotisering was voor de jury belangrijk. Ook een project als Young Potential, waarin kinderen van kwekers de ruimte krijgen om hun kennis in te brengen vanuit vaak heel andere opleidingen dan alleen tuinbouw was een eye-opener.

Wasserbombe-affaire

Op de nieuwjaarsbijeenkomst in de Keukenhof waar de prijs werd uitgereikt riep Groenewegen Nog eens de Wasserbombe-affaire in herinnering. “Daar zijn wij eigenlijk uit voortgekomen. De kritiek van de Duitse consument was gewoon terecht. Het systeem was failliet.”

Product voorop

Nu heeft Prominent 14 tomatentypes te koop allemaal met meerdere rassen. “Maar voor ons blijft wel het belang van de producent voorop staan. Daarom krijgen we nog steeds nieuwe leden”, aldus de gelukkige winnaar.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin