Doorgaan naar artikel

Prominent tomaten koopt deel van lidbedrijf op

Telersvereniging Prominent tomaten koopt een van de twee teeltbedrijven van lid Green2Grow van de broers Aad en Niek Groenewegen.

Het gaat om de locatie Kaapsebos in Maasdijk(Zuid-Holland) van 8 hectare. De andere locatie van Green2Grow in Maasdijk van 4 hectare is verkocht aan een andere partij. De broers Groenewegen blijven verantwoordelijk voor de leiding over het bedrijf aan de Kaapsebos, dat nu het onder Prominent valt.

Green2Grow heeft geen bedrijfsopvolger

De broers hebben aangegeven geen opvolger te hebben. Ze spraken in de toekomstgesprekken met directie uit dat ze het bedrijf aan de telersvereniging willen overdragen. De energiecrisis speelt bij deze transactie geen directe rol, stelt coöperatie Growers United, waaronder Prominent valt.

Over de waarde van de transactie doen de partijen geen uitlatingen. De broers blijven aandeelhouder in Prominent. Daarmee blijven ze deel uitmaken van de ledenvergadering van de telersvereniging.

Prominent heeft nu belangen in vijf teeltbedrijven. Opgeteld is dat 53,5 hectare op een totaalareaal tomaten van rond de 400 hectare tomaten van de telersvereniging. Hoe groot het areaal komend teeltseizoen precies wordt, kon Growers United nu niet zeggen. Dit seizoen is een aantal tomatentelers overgestapt naar komkommer.

Van links naar rechts: Jack Groenewegen, Aad Groenewegen, Niek Groenewegen, Tom Zwinkels, Stefan Oussoren, Stefan van Vliet. - Foto: Prominent
Van links naar rechts: Jack Groenewegen, Aad Groenewegen, Niek Groenewegen, Tom Zwinkels, Stefan Oussoren, Stefan van Vliet. - Foto: Prominent

Coöperaties Prominent en Growers United samenvoegen

Prominent is een coöperatie op aandelen. Daardoor heeft ze vermogen beschikbaar om eigen teeltbedrijven aan te kopen. Ook moedercoöperatie Growers United is een coöperatie op aandelen. Over integratie van de beide coöperaties lopen nog gesprekken.

Prominent en Growers United hebben een groeiambitie met de eigen teeltbedrijven. Op termijn zal het overgenomen bedrijf Prominent Green2Grow fuseren met het teeltbedrijf van Prominent aan de Groeneweg. Naast 100% deelnemingen in Groeneweg I en II (20 hectare) en Green2Grow (8 hectare), heeft Prominent nog deelnemingen van 50% in Prominent Hoogerbrugge (14,4 hectare) en Prominent Grevelingen (11 hectare).

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin