Doorgaan naar artikel

Veilingupdate: klokprijzen tomaat iets onder druk

Image

De tomaten die nu nog in Nederland en België voor de klok komen doen het niet slecht, maar de prijs staat wel iets onder druk.

De tomaten die voor de klok van The Greenery komen brengen minder op dan een week geleden. Voor tros middel ging de prijs die sinds half november vlakbij of boven de euro per kilo lag, vandaag omlaag naar 76 cent. Tros grof daalde van 1,07 vorige week, naar 96 cent gisteren en 81 cent nu. Vorig jaar varieerden de klokprijzen van 1,15 tot 1,43 euro per kilo.

De noteringen bij de Spaanse telersverenigingen waren voor tomaat de laatste dagen juist wat lager, met nu een wat stijgende trend: losse tomaten deden eind vorige week nog 33 cent en stegen naar 51 cent en trostomaten gingen van 33 naar 63 cent per kilo. Vorig jaar lagen deze Spaanse noteringen voor tomaat aanmerkelijk hoger, rond 1 euro per kilo.

Tros middel deed het voor de klok van ZON fruit & vegetables vandaag nog goed, met 91 cent per kilo, tegenover 87 cent gisteren en 89 cent vrijdag. Voor de klok van Belorta bleef tros middel 1 cent boven de grens van 1 euro per kilo. De laatste keer dat de prijs daar onderdoor ging was eind oktober. De pruimtomaat gaat er na een dipje juist weer water beter naar 1,02 per kilo. Vleestomaten doen het ook niet slecht met 1,26 vandaag tegen 1,19 gisteren.

Klik hier voor meer dag en weeknoteringen.

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin