Doorgaan naar artikel

Van Ardenne: erfgoed PT niet verkwanselen

Afbeelding

De voorzitter van het Productschap Tuinbouw, Agnes van Ardenne, vreest dat met het verdwijnen van het PT ook afstand wordt gedaan van waardevolle bouwstenen voor de sector.

Dat scenario schetste ze tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst in Lisse. Volgens van Ardenne dreigt het spreekwoordelijke kind met het badwater weggegooid te worden als het PT ontmanteld wordt.

Collectief
De PT-voorzitter wees daarbij op de potentie van het collectief, het aanwezige menselijke kapitaal, de diverse PT-taken, waar ook onderzoek en promotie onder vallen, en de publiek-private rol van het PT waarbij het netwerk tussen ondernemers en politiek in stand wordt gehouden.

Bezinning en zorgvuldigheid
”Het productschap is geen doel op zich, maar een middel”, aldus Van Ardenne, die terugblikt op zes enerverende maanden sinds haar aantreden bij het PT. Van Ardenne pleitte voor bezinning en zorgvuldigheid in het uitfaseren van de taken van het PT. ”Zolang het wetstraject loopt, zal het schap zijn taken dienen uit te voeren.”

Samenwerken
Van Ardenne wil ook ’werken aan scenario’s met de andere schappen, brancheorganisaties en het topteam Tuinbouw & Uitgangsmaterialen’. Volgens de PT-voorzitter is het bovendien van groot belang om met goede voorstellen te komen.

Bron: Groenten & Fruit – Auteur: Brammert Waagmeester

Beheer
WP Admin