Uitbreiding glasgebied Agriport A7

23-02-2017 | Laatste update op 25-07 | |
Foto: Agriport A7
Foto: Agriport A7

De gemeente Hollandskroon bereidt een uitbreiding van glastuinbouwgebied Agriport A7 voor.

Het gaat om een perceel ter grootte van 50 hectare bruto. Op de locatie aan de tussenweg zijn al eerder twee akkerbouwbedrijven verplaatst. De uitbreiding van het glastuinbouwgebied Agriport was daardoor al voorzien als Agriport 2, blijkt uit het wijzigingsplan voor het bestemmingsplan. Het zou gaan om vestiging van een glastuinbouwbedrijf in het gebied. Bij Agriport A7 en gemeente Hollandskroon kon donderdag 23 februari niet gezegd worden om welk bedrijf of teelt het gaat.

Uitbreiding

In het najaar van 2010 vestigde Combivliet zich al op de glastuinbouw uitbreidingslocatie Agriport 2. Op de bestaande bedrijfspercelen is in de afgelopen jaren door de gevestigde bedrijven ook gestaag bijgebouwd. In 2016 is het nieuwe glastuinbouwbedrijf Greenco gevestigd op een vrijgekomen locatie. De komst van dit innovatieve glasgroentebedrijf is extra stimulans om voort te bouwen aan een duurzaam glastuinbouwcluster, schrijft de gemeente.

Datacenter

Voor nieuwvestiging van een grootschalig glastuinbouwbedrijf is momenteel alleen een perceel van 70 hectare beschikbaar aan de Tussenweg. Dit perceel is mede bestemd voor de vestiging van datacenters. Gegeven het recente herstel van de sector en de interesse vanuit de markt is nu het moment gekomen om ook het perceel Tussenweg te ontwikkelen, schrijft de gemeente.

Verheul
Jeroen Verheul redacteur
Meer over


Beheer