Doorgaan naar artikel

Tuinbouw wil Floriade een boost geven

Nou ja, een beetje oubollig mag het af en toe wel zijn. - Foto: Ton van der Scheer

Nou ja, een beetje oubollig mag het af en toe wel zijn. - Foto: Ton van der Scheer

De gehele tuinbouwsector wordt opgeroepen mee te denken en te doen met een ludieke promotietour voor de Floriade. Om de nog tot half oktober draaiende wereldtuinbouwtentoonstelling een positieve boost te geven.

In het weekend van 12 tot en met 14 augustus gaat er een rijdende kas door Nederland. De #LoveFloriade Roadtour komt naar je toe deze zomer, om op een aantal centrale plekken in Nederland de mensen te herinneren aan de Floriade. Op een positieve manier.

“Een park om trots op te zijn. Maar ook een park dat wel een steuntje in de rug kan gebruiken”, schrijven Bloemenbureau Holland, Royal FloraHolland en GroentenFruit Huis in een persbericht. Het is de bedoeling dat op centrale plekken in Nederland, waar veel volk loopt en zit, de rijdende kas en een tuinbouwpromotieteam voor die positieve aandacht gaat zorgen.

Iedereen mag aanhaken

Het is nadrukkelijk de bedoeling dat tuinbouwbedrijven uit sierteelt én voedingstuinbouw aanhaken. Door bijvoorbeeld product ter beschikking te stellen dat aan het publiek kan worden uitgedeeld. Maar ook fysieke deelname door tuinders, die het verhaal van de tuinbouw en de Floriade als tuinbouwtentoonstelling het beste kunnen vertellen.

Als er wat te proeven valt, ontstaat er gauw een rij.  Foto: Peter Visser
Als er wat te proeven valt, ontstaat er gauw een rij. Foto: Peter Visser

Bewijzen dat tuinbouw hip is

Iedereen kan zich dus zich met ideeën en/of met hand- en spandiensten aansluiten bij de #LoveFloriade Roadtour. Is er bijvoorbeeld ook een tuindersorkest of een tuindersband, die muzikaal een stadsplein op stelten kan zetten? Zijn er extra vriendelijke tuindersdochters en extra uitgesproken tuinderszonen die met hun aanwezigheid een aantrekkelijke toekomst voor dé plantaardige agrarische sector kunnen uitdragen? En wie stelt de spectaculairste tuinbouwrobot ter beschikking, ten bewijze dat er aan de tuinbouw helemaal niks oubolligs is, maar hip en modern?

Voor meer informatie of om zich aan te melden kan men terecht op info@bloemenbureau.nl

Beheer
WP Admin