Doorgaan naar artikel

Troonrede vriendelijk voor bedrijven

Image

In de Troonrede noemt koning Willem Alexander namens het kabinet de landbouw en voedsel als een toonaangevende topsector, die de positie van de Nederlandse economie sterk houdt ten opzichte van die van omliggende landen.

“De Nederlandse economie betoont zich veerkrachtig”, aldus het Kabinet in de Troonrede. Doordat het begrotingstekort daalt naar 2,2 procent van het Bruto Binnenlands Product, hoeven er geen verdere bezuinigingen te worden gedaan. “1 miljard euro aan eerder voorziene lastenverzwaringen hoeven niet te worden uitgevoerd”, aldus de koning.

Daarnaast wordt in de Troonrede gewag gemaakt van de grote uitdaging voor bedrijven en overheid om mensen met een arbeidshandicap aan het werk te krijgen. De lasten op arbeid kunnen worden verlaagd, in het kader van een voor de langere termijn voorziene herziening van het Nederlands belastingstelsel.

Ook komt er een Toekomstfonds voor het ondersteunen van onderzoek door MKB’ers met innovatieve ideeën.Bedrijven krijgen bovendien makkelijker toegang tot exportkredieten gericht op het zakendoen met opkomende economieën in  het buitenland.

 

‘Gelijk loon voor gelijk werk binnen iedere lidstaat’ van de Europese Unie is een uitgangspunt voor de regering. In de Troonrede wordt daarom ook de strijd tegen schijnconstructies met name genoemd.

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin