Doorgaan naar artikel

Trekker in actie op nummer 1 in AgriTop 50

De AgriTop50 heeft dit jaar een uitzonderlijke lijstaanvoerder. De actievoerende trekker, symbool van het boerenprotest, is de meest invloedrijke figuur in de agrosector in 2019. Het is een erkenning van de enorme impact van de boerendemonstraties.

De actievoerende trekker, symbool van het boerenprotest, is de meest invloedrijke figuur in de agrosector in 2019. Het is een erkenning van de enorme impact van de boerendemonstraties.

Bert Jansen van Avebe op nummer 2

Als aanvoerder van de rest van de lijst staat Bert Jansen, bestuursvoorzitter van het jubilerende Avebe, op nummer 2. In een interview benadrukt hij het belang van innovatie als verdienmodel voor de Nederlandse landbouw. Cosun-topman Dirk de Lugt staat op nummer 3.

Tuinbouw in de AgriTop 50

De AgriTop 50 heeft in de tuinbouw interessante verschuivingen opgeleverd. Door de aanstaande fusie van Best of Four en Van Nature is voorzitter Jan Oosterom een nieuwkomer in de lijst. Hein Deprez, directeur van Greenyard, verdween uit de lijst.

Hoogste notering uit de voedingstuinbouw is Sjaak van der Tak, voorzitter van Glastuinbouw Nederland. Van der Tak boekte in 2019 resultaten met collectief onderzoek, een klimaatakkoord en tuinbouwtafel. Adri Bom-Lemstra, zij leidt de gesprekken aan de tuinbouwtafel namens Greenport Nederland, is ook nieuw in AgriTop 50.

Overigens is nummer 2 van de AgriTop 50 Bert Jansen oud voorzitter van de raad van commissarissen van The Greenery en betrokken bij de reorganisatie in die jaren.

Jan Cees Vogelaar winnaar in publiekspeiling

De inbreng van de publiekspeiling is een belangrijke factor binnen de AgriTop 50, want enkele personen weten hun positie op deze lijst hierdoor behoorlijk te verhogen. In de publiekspeiling is Jan Cees Vogelaar (Staf, Mesdag Zuivelfonds) als winnaar uit de bus gekomen. Jan Anker (A-ware) en Linda Janssen (POV) oogsten via het publiek eveneens veel waardering en dus punten.

De AgriTop50 wordt jaarlijks samengesteld door de redactie van Boerderij.

Share this

Afbeelding
Johan Oppewal

chef redactie ondernemen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin