Doorgaan naar artikel

Total Produce boekt tegenslag op Nederlandse markt

Ondanks een toename van de winst en omzet in de Eurozone heeft Total Produce in Nederland tegenwind ervaren dit eerste halfjaar.

Nederland vormde een uitzondering op de overall marktontwikkelingen in de Eurozone. Total Produce spreekt van uitdagende handelscondities op de Nederlandse markt. In een toelichting spreekt een woordvoerder van logistieke problemen op de Nederlandse markt. Het zou gaan om problemen bij het tijdig beleveren van grote klanten. Meer details wil Total Produce over deze marktsituatie niet kwijt.

Afboeking waarde bedrijf

Naast die tegenslagen op logistiek vlak, maakt Total Produce melding van een afboeking van de goodwillwaarde van een Nederlands handelsbedrijf met € 9 miljoen. Deze Nederlandse partij heeft door een ‘moeizaam handelsklimaat’ een trager herstel laten zien dan was voorzien, schrijft Total Produce. De woordvoerder wil niet zeggen om welke Nederlandse dochter het gaat. Total Produce beschikt in Nederland over zeven vestigingen met dochters als Haluco, ASF Holland, Fruitpartners, Anaco&Greeve en Frankort&Koning.

Boekhoudregels

Volgens de woordvoerder van Total Produce is een beursgenoteerd bedrijf verplicht de waarde van de dochters periodiek te taxeren. Hij wijst er wel op dat de afwaardering niet gepaard gaat met betalingen, maar een balanspost betreft. Ook zou de afwaardering los staan van de moeizame situatie op de Nederlandse markt in het eerste halfjaar.

Groei buiten EU

In de Eurozone behaalde Total Produce in het eerste halfjaar ruim € 903 miljoen tegen € 869 miljoen vorig jaar. De nettowinst lag in die Eurozone met € 13,8 miljoen zo’n € 500.000 boven het niveau van 2016. Door acquisities steeg de omzet buiten Europa harder. De internationale divisie wist een groei van 80% te realiseren (€ 471 miljoen).

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin