Doorgaan naar artikel

‘Toen een vent, nu een Fendt’

Ik heb een nieuwe hobby. Nou ja, een nieuwe … 26 jaar geleden deed ik het ook al. Toen ging ik al op de barricade met ‘wij zijn het zat’ tegen het toenmalige mestbeleid. Tijdens deze protesten leerde ik mijn man kennen, dus de actie was zeker geslaagd.

Gisteravond ging ik weer protesteren. De dag ervoor was Jouke beschoten en ik moet zeggen, ik heb slecht geslapen die nacht, wat was ik boos en stilzitten was er nu niet meer bij. Twee Fendt 720’s stonden gereed en in plaats van mijn man ging nu zijn 22-jarig nageslacht mee. Ik vertik het om me anders voor te doen dan anders, dus met mijn prachtige gebloemde jurk die veel te duur is voor dergelijke acties en met mijn hoge hakken stapte ik op de tractor om in een grote groep van een zestig tractoren naar Nijmegen te rijden voor een rondje over het Keizer Karelplein.

Tekst gaat door onder foto

Foto: Jolanda Nooijen
Jolanda Nooijen in de trekker. – Foto: Jolanda Nooijen

Saamhorigheid

Man, wat was dat mooi. Die saamhorigheid voelde weer als 26 jaar geleden. Voordat ik thuis vertrok had ik snel nog een paar bakken kersen ingepakt – mocht ik aangehouden worden – als afkoopmiddel. Maar de begeleiding door politie was perfect, zodat ik besloot midden op het plein recht voor de politiecommissaris en zijn vijf manschappen te stoppen. Zo elegant als mogelijk klom ik uit mijn ‘koets’, ik pakte mijn kersen, liep op de commissaris af en overhandigde hem de kersen, met dank namens alle boeren, draaide me om en klom zelfverzekerd en uiteraard weer heel elegant op mijn tractor.

Tekst gaat door onder foto

Foto: Jolanda Nooijen
Foto: Jolanda Nooijen

De dienders keken elkaar aan, er werd wat gezegd en gelachen, en de commissaris kwam me nog even bedanken voor de kersen, begon te lachten en zei: “We zijn het erover eens, dit is tenminste een vrouw met een echte Fendt.”

Bekijk meer

Share this

Jolanda Nooijen
Jolanda Nooijen

vollegrondsondernemer

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin