Doorgaan naar artikel

Tesco sluit groot aantal winkels

Image

De Britse supermarktketen Tesco staat onder druk en start een grote bezuinigingsoperatie, waarbij in het Verenigd Koninkrijk alleen al 43 onrendabele winkels sluiten.

De keten zet de bouw van nieuwe filialen op een lager pitje. Tesco maakte donderdag bekend dat het de kosten met 319 miljoen euro per jaar wil terugdringen. Zo wordt het hoofdkantoor in Cheshunt in 2016 gesloten, waarna het kantoor in het nabijgelegen Welwyn Garden City zal fungeren als nationaal en internationaal hoofdkwartier, melden media.

Tesco investeert volgend jaar 1 miljard pond, ruim de helft minder dan dit jaar. Verder doet het bedrijf zijn activiteiten op het gebied van breedbandinternet en video de deur uit en wordt gedacht aan de verkoop van een bedrijfsonderdeel dat zich bezighoudt met het verzamelen van klantgegevens.

De maatregelen werden aangekondigd tegelijk met een tussentijds handelsbericht. Daaruit valt op te maken dat Tesco, in ieder geval wat verkopen betreft, uit het dal begint te klimmen. De omzet in de belangrijke kerstperiode daalde nog wel, maar veel minder hard dan in de maanden daarvoor.

Bekijk meer

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin