Doorgaan naar artikel

Ondanks Brexit stapt Greenyard in Britse fruitteelt

Greenyard Foods (Univeg) investeert in het Britse fruitbedrijf Bardsley (onder ander Conference, Rubens, Gala, Cameo).

Bardsley is blij met de stap van het Belgische concern om te investeren in een joint venture in een tijd dat het landbouwbeleid onzeker is voor Britse bedrijven. Na de Brexit komt er een ander landbouwbeleid voor Britse bedrijven. Bardsley is leverancier van vrijwel alle grote Britse supermarktketens (Tesco, Waitrose, Morrisons, Aldi). Greenyard Foods krijgt door de deelname in Bardsley een sterkere positie in de lokale sourcing van Brits fruit. Greenyard Foods haalt nu negen procent van haar omzet in het Verenigd Koninkrijk en 33 procent in Duitsland.

Investeringen

Bardsley rondt dit jaar juist een groot investeringsprogramma af van zes miljoen Britse pond voor moderne opslag, waarmee het, na de samenwerking met Greenyard, de efficiëntste keten in de Britse fruitteelt ontwikkelde, stelt directeur Nigel Bardsley. Niet duidelijk is of de investeringen met GMO-subsidie zijn uitgevoerd. Bardsley is een innovatief bedrijf dat dit jaar met Tesco de abrikozenteelt opzette in Zuid-Engeland.

Greenyard Foods heeft ook directe relaties met telers in de Belgische fruitmarkt. In 2015 startte Greenyard een joint venture met veiling Haspengouw, waardoor het de beschikking kreeg over Kanzi. Daar komen nu ook clubrassen als Rubens bij en Cameo.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin