Doorgaan naar artikel

Tesco: meeste sla en helft brood weggegooid

Twee derde van de voorverpakte salade, de helft van het brood en 40 procent van de appels verdwijnen in de prullenbak. De Britse supermarktketen Tesco heeft maandag de cijfers gepubliceerd van het voedsel dat verloren gaat, zowel in de winkels als bij de consumenten thuis, meldden Britse media.

In de eerste helft van het jaar moest de keten in winkels en distributiecentra 28,5 miljoen kilo voedsel weggooien. Naar schatting wordt in Groot-Brittannië 15 miljoen ton voedsel verkwist. Zo gaat een kwart van de druiven verloren en een vijfde van alle bananen. Meer dan een kwart van de verkwisting vindt thuis plaats.

Voorlichten

De supermarktketen gaat consumenten beter voorlichten over hoe ze groente en fruit het beste kunnen bewaren. Bovendien wil Tesco de verpakkingen verkleinen. ‘Gezinnen verspillen naar schatting 700 pond (828 euro) per jaar. We willen ze helpen dat geld in hun zakken te houden, in plaats van het in de prullenbak te gooien’, zei de commercieel directeur Matt Simister tegen The Guardian.

Bron: the Guardian

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin