Doorgaan naar artikel

Teler eist lagere WOZ-waarde tuinland

Image

De gemeente Haarlemmermeer heeft de ondergrond van een kas drie jaar geleden terecht getaxeerd op 25 euro per vierkante meter.

Dat stelt het Gerechtshof Amsterdam. De teler vindt de WOZ-waarde te hoog en heeft daarvoor al een lang juridisch proces gevolgd van beroep, rechtszaak en hoger beroep. Het gaat om een klein glastuinbouwbedrijf met een glasoppervlakte van minder dan 2.000 vierkante meter verouderd glas.

De waarde van de grond onder de kassen is volgens de teler afgeleid van percelen die uitgekocht zijn voor woningbouw, maar de rechter stelt dat de afgeleide waarde van 25 euro per meter voldoende onder de vergelijkingswaardes van 36 en 41 euro per vierkante meter liggen. Voor tuinland geldt een vrijstelling voor WOZ-heffingen, maar de WOZ-waarde bepaalt wel de afschrijvingsruimte en kan bij overdracht belangrijk zijn.

De teler eiste verder dat ook een stuk grond buiten de kas als cultuurgrond vrijgesteld werd van WOZ-aanslagen, maar ook hier koos de rechter de kant van de gemeente Haarlemmermeer die de WOZ-taken uitbesteedt aan het bureau Cosensus.

Bekijk meer

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin