Doorgaan naar artikel

TedxBinnenhof zoekt innovaties

TEDxBinnenhof – Catwalk for Innovation – biedt op 25 juni aanstaande vanuit de Ridderzaal een internationaal podium voor tien inspirerende ideeën van Nederlandse bodem.

Iedereen met een baanbrekend idee kan zich tot maandag 16 april aanmelden via www.tedxbinnenhof.com om mee te dingen naar een plek op dit podium. Het format van deze TEDx is kort en innovatief: een bijeenkomst van 90 minuten en de sprekerswerving gaat via crowdsourcing. Bovendien nemen een twintigtal ambassades wereldwijd deel via livestream.

Strenge selectie
Uit de aanmeldingen worden de tien meest inspirerende ideeën geselecteerd door de TEDxBinnenhof Braintrust, een onafhankelijke adviesraad die bestaat uit 27 innovatieve denkers en doeners uit de Nederlandse samenleving. De innovaties moeten van Nederlandse bodem zijn en bijdragen aan een oplossing van een maatschappelijke vraagstuk zoals schaarste van voedsel en grondstoffen, ziektes en klimaatverandering. De innovator moet zijn doorbraak of ideeën in 7 minuten in het Engels op inspirerende wijze kunnen presenteren. Per Nederlandse topsector wordt een TEDTalk geselecteerd.

Innovatief (wereld)podium
Voor het eerst worden bij de organisatie van een TEDx ook Nederlandse ambassades en consulaten generaal betrokken (o.a. Berlijn, Parijs, Helsinki, Ankara, Singapore, Beijing, Shanghai, Mumbai, Valletta, Ottawa, Tel Aviv, en Singapore). De tien sprekers krijgen hiermee letterlijk een wereldpodium om hun ideeën te lanceren. De beste ideeën maken kans om op de populaire site www.ted.com (2 miljoen hits per dag) terecht te komen.

Het evenement in de Ridderzaal wordt bijgewoond door 450 genodigden uit de Nederlandse innovatie-gemeenschap. Ook wetenschappers en ondernemers uit de Nederlandse grensgebieden en het Verenigd Koninkrijk worden uitgenodigd. Op tien locaties in Nederland (waaronder Wageningen, Utrecht, Brainport en Leeuwarden) zal de Catwalk for Innovation ook via ‘live-stream’ gevolgd worden. Minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) is gastheer van TEDxBinnenhof.

Bekijk de flyer voor meer informatie.

Bron: TedxBinnenhof

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin