Doorgaan naar artikel

Supermarkten verlagen winkelprijs te traag

Carrefour-winkel. - Foto: Michel Buyvoets premium

Carrefour-winkel. - Foto: Michel Buyvoets

De Franse regering vindt dat supermarkten de prijzen sneller moeten verlagen nadat groothandelsprijzen al eerder zijn gedaald. Supermarkten gaan daarin nu mee.

Dat volgt uit gesprekken tussen minister van Financiën Bruno Le Maire en een groep Franse supermarkten. Le Maire wil zo consumenten tegemoet komen, maar ook een signaal afgeven aan supermarkten die wel snel prijzen verhogen maar te lang wachten met prijsverlagingen.

Supermarkten hebben ingestemd tot juni een pakket producten vast te verlagen en dat uit eigen zak te betalen. Vanaf juni wil Le Maire het overleg hervatten en dan verder praten over de prijsstrategie van supermarkten na lagere groothandelsprijzen. Verder komt Le Maire met voedselbonnen (vouchters) voor de armste gezinnen.

Ook in Nederland hoge prijzen

De Franse keten Carrefour kondigde halverwege maart aan een pakket van 200 producten te presenteren met het logo van anti-inflatie. Op de website is een product van 31 groente- en fruitproducten al op een vast laag prijsniveau onder een label anti-inflatie-uitdaging geplaatst. Zo zijn twee Spaanse paprika’s (rood en groen) te koop voor € 0,99. In Nederland kost bij AH één rode paprika nog € 1,49. Een ijsbergsla kost bij Carrefour onder deze anti-inflatie-actie € 0,99. In Nederland bij Albert Heijn kost een bol € 1,69.

Bekijk meer

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin