Steeds meer rijscholen voor T-rijbewijs

13-08-2015 | Laatste update op 16-05 | |
Steeds meer rijscholen voor T-rijbewijs

Sinds 1 juli geldt dat bestuurders die vanaf die datum 16 jaar worden, het T-rijbewijs moeten hebben voor het besturen van trekkers en zelfrijdende werktuigen op de openbare weg. Ook bestuurders die geen B-rijbewijs of trekkercertificaat hebben, moeten een T-rijbewijs halen. Het T-rijbewijs is ook verplicht voor grondverzetmachines. Bij steeds meer rijscholen kan gelest worden om het T-rijbewijs te halen.

Omdat de instructeurs hun instructeursbevoegdheid ook pas vanaf 1 juli konden halen, kunnen nog niet alle opleiders nu al les geven. Alleen docenten van AOC’s, die altijd al les hebben gegeven voor het trekkercertificaat jeugdigen, kunnen wel al vanaf 1 juli lesgeven voor het T-rijbewijs. Ook zijn er opleiders die nog bezig zijn hun examenvoertuig te laten schouwen door het CBR, voordat er met de combinatie les gegeven mag worden.

Lijst van opleiders

Op de website van Cumela staat een lijst van opleiders die een overeenkomst met het CBR hebben voor het geven van theorie- en praktijkexamens op locatie. Zij hebben een voertuig dat is geschouwd en goedgekeurd als examenvoertuig voor het T-rijbewijs. De verwachting is dat de komende tijd er nog meer opleiders bijkomen.

Film praktijkexamen T-rijbewijs

Het CBR heeft een film gemaakt over het praktijkexamen van het T-rijbewijs. In deze film komen alle onderdelen van het praktijkexamen aan bod.

Verstegen
Stan Verstegen Redacteur
Meer over


Beheer