Steeds meer bedrijven vragen om maximale TVL-steun

28-03 | Laatste update op 31-08 | |
Tuinders maken gebruik van de TVL-regeling. - Foto: Groenten & Fruit
Tuinders maken gebruik van de TVL-regeling. - Foto: Groenten & Fruit

Steeds meer bedrijven lopen tegen de maximale grens van vastelastensteun TVL aan. Een aanvullende regeling wordt geopend.

Het kabinet zet de regeling ongedekte vaste kosten (OVK) en de TVL-rekening ook voor het eerste kwartaal 2022 open. De OVK-regeling biedt steun voor ongedekte vaste kosten buiten de TVL-regeling. Van die regeling kunnen bedrijven tot een maximum van € 290.000 aan steun ontvangen over de hele corona-periode. De OVK-regeling is daarmee aanvullend.

De Europese Commissie heeft ingestemd met een nieuwe openstelling van de regeling van OVK dit eerste kwartaal. Van de TVL-regeling maken veel bedrijven in de land- en tuinbouw gebruik, blijkt uit cijfers van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Aanvraagperiodes sluiten aan

Voorwaarde voor de OVK-regeling is dat een bedrijf in betalingsproblemen is gekomen door de coronamaatregelen en een omzetdaling van 30% haalt ten opzichte van hetzelfde kwartaal van 2019. De aanvraagperiode voor de OVK-regeling loopt van 31 maart tot 2 mei. De TVL-regeling sluit op 31 maart.

Verheul
Jeroen Verheul redacteur


Beheer