Speciaal compostdoek voor afdekken composthoop

20-01-2017 | Laatste update op 01-08 | |
Foto: Stan Verstegen
Foto: Stan Verstegen

Het groene compostdoek van Toptex bestaat voor bijna 100% uit zeer lange polypropyleen vezels. Het is bedoeld om composthopen af te dekken of houtsnippers droog te krijgen.

Als het doek bol ligt, loopt het water eraf. Als het doek plat ligt, neemt het geleidelijk water op. Daarom adviseert de fabrikant het doek voldoende ruim aan te brengen, zodat het aan de zijkanten goed blijft liggen en niet weg waait. Het doek vormt geen belemmering voor de bij compostering noodzakelijk gasuitwisseling, het optimaliseert de temperatuur in de composthoop en het beschermt tevens tegen uitdroging door zon of wind. Toptex presenteerde het doek op de biobeurs in Zwolle.

Lange levensduur

Het is verkrijgbaar in breedtes van 4, 5 en 6 meter en het dubbele daarvan. Het doek zit op rollen van 50 meter. De levensduur is 5 tot 10 jaar. Hoewel het doek UV bestendig is, wordt opslag op een beschutte plaats geadviseerd, ter behoud van de levensduur.

Het gewicht is 200 gram per vierkante meter en de vastheid 12,5 kN per meter (1,2 ton/m). Dealer voor Nederland is Tjeerd Elzinga in Lelystad. De fabrikant is Polyfelt in het Oostenrijkse Linz. De kosten bedragen €1,90 (excl. btw) per vierkante meter.

Meer info op compostdoek.nl.

Verstegen
Stan Verstegen Redacteur
Meer over


Beheer