Rotterdamse werklozen ook in 2014 naar kassen

21-01-2014 | |
Rotterdamse werklozen ook in 2014 naar kassen

Rotterdam gaat ook in 2014 werklozen naar de kassen brengen. Dat schrijft wethouder Marco Florijn in een brief aan de gemeenteraad.

Florijn tempert in de brief de verwachtingen rond het slagingspercentage van de plaatsingen. Die liepen in 2012 en 2013 vooral door de publiciteit in de landelijke pers flink op. In 2013 kregen van de 600 Rotterdammers die vanuit de bijstand naar de Westlandse kassen werden geleid uiteindelijk maar 30 een contract. Dat waren er echter wel zes keer meer dan in 2012.

Van de afvallers bleek meer dan de helft met name fysiek niet opgewassen tegen het werk in de kassen. Een probleem met de motivatie was voor nog eens een kleine 100 kandidaten het struikelblok. Deze groep is vervolgens ook gekort op hun uitkering. En de rest kon eenvoudigweg het tempo niet bijbenen en heeft voor een deel andere vacatures buiten de tuinbouw aangeboden gekregen.

In totaal vonden van de 36.000 Rotterdamse uitkeringstrekkers er met hulp van de sociale dienst 6600 werk. Om het kleine, maar wel al gestegen aandeel van de tuinbouw hierin in 2014 nog verder te laten stijgen, wordt komend seizoen doorgegaan met het inlassen van een proefperiode van een maand. De gemeente Westland en de Sociale Werkvoorziening werken hiervoor samen in het project Westland Heeft Werk, dat de eerste informatieronde met deelnemende tuinders alweer heeft opgestart.

 

Lees ook het artikel in de digitale versie van Groenten & Fruit editie 1 van 10 januari 2014.

van der Scheer
Ton van der Scheer Redacteur


Beheer