Ronde tafel PT is een grote hoax

30-11-2011 | |
Wisse
Ronde tafel PT is een grote hoax

Ik las met heel veel verbazing het stuk in Hortinews van 25 november 2011, ‘Vernederende ochtend voor PT in Tweede Kamer’ bij de rondetafelgesprekken.

Zeer opvallend vond ik daarbij ook de rol van mevrouw Silvia Hellingman, een specialiste in de biologische gewasbescherming en commercieel betrokken bij Biocontrole BV. Googelen op mevrouw Helling geeft misschien een wat twijfelachtig beeld van haar. Dit is in mijn optiek een voorbeeldje en iedereen mag daarvan vinden wat hij wil. Wat mij behoorlijk bevreemdt is dat zo’n dame aan de ronde tafel zit om een mening te geven over de toekomst van het PT. Ik denk dat zij alleen maar baalt dat ze niet rijkelijk werd gesponsord in haar onderzoek voor een biologische bestrijder tegen de eikenprocessierups.  

Mijn vraag is dan ook: draagt zij ook financieel bij aan het PT? Geld binnen het Productschap wordt als eerste bijeengebracht door ondernemers en onderzoek wordt vanuit deze gelden gefinancierd. Als telers in de boomteelt het onderzoek van mevrouw Hellingman hadden ondersteund, dan had het misschien prima gekund. Het Productschap kan niet zo maar allerlei aanvragen goedkeuren en zeker niet van één commerciële partij.  

Misschien snap ik helemaal niet meer waar de Productschappen-discussie over gaat en met wie deze moet worden gevoerd. Als ik het stuk zo lees in Hortinews, dan is het in mijn ogen compleet misplaatst en draait de politiek de ondernemers een rad voor ogen. Men wil ons laten geloven dat er een eerlijke oprechte discussie plaatsvindt, maar zo zie en lees ik het zeker niet.

Ik geloof, dat in deze discussie een aantal politieke partijen absoluut niet bezig zijn voor de ondernemers en de met inrichting van een goed ondernemerslandschap, waarin een aantal collectieve zaken goed geregeld moeten zijn. Men is in mijn optiek bezig met het populariteitspolitiek. Zeg maar de 130 km per uur-politiek in plaats van goed politiek leiderschap. Van sommige partijen verwacht je eigenlijk niks anders, maar van een aantal partijen valt me dit heel zwaar tegen.

Meer over


Beheer