Doorgaan naar artikel

Rob Baan: ‘geen last in afzet’

Rob Baan van Koppert Cress houdt de afzet op gang.

De verdenking van een Duits taugébedrijf levert ook verhoogde aandacht op voor Nederlandse teeltbedrijven van spruit- en kiemgroenten. Rob Baan van Koppert Cress weet de afzet op gang te houden.

“Er is een groot verschil tussen spruitgroente zoals taugé en kiemgroente zoals de cressen die wij telen. Spruitgroente of ‘Sprossen’ zoals dat in het Duits heet, worden nat geteeld in afgesloten drums. Kiemgroenten zoals bij ons worden droog geteeld in de kas in het licht.”

Baan benadrukt dat de wetenschappers ook nog niet weten hoe de bacterie in de taugékwekerij zou zijn beland. “Dus wat kan ík er van zeggen. Ik hoorde alweer dat de bacterie door een zieke medewerker de kwekerij in zou kunnen zijn gesleept en dat juist door de zo hygiënische werkwijze de verspreiding versneld zou zijn. Maar dat is allemaal speculatie.”

Ook over zijn producten krijgt Baan veel vragen van afnemers. “Ik kan dan alleen maar zeggen wat ik altijd zeg. We gebruiken drinkwater als gietwater dus als daar wat mee aan de hand zou zijn, dan is heel Monster ziek. We telen op schoon materiaal dat ook in luiers en tampons wordt gebruikt. Dus a;s daar wat mee zou zijn, dan zouden we wel horen van veel vreemde uitslag. Ik krijg wel veel vragen natuurlijk, maar ik kan alle analyses overhandigen. De afzet lijdt er niet onder. Het Pinksterweekend komt eraan en we hebben het erg druk.”

Bron: Groenten & Fruit  –  Auteur: Ton van der Scheer

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin