Doorgaan naar artikel

Reorganisatie Koppert Cress: terug naar basis

Foto: Peter Roek

Foto: Peter Roek

Teeltbedrijf Koppert Cress voert een reorganisatie door en concentreert zich op teelt en afzet.

Afgelopen week werd al bekend dat Koppert Cress een locatie afstootte om het omzetverlies na de coronacrisis op te vangen. Toch zijn verdere maatregelen noodzakelijk. Een volgende stap is het ontslag van negentien personeelsleden. Daarbij kiest de organisatie voor het snijden in activiteiten, waaronder organisatie van evenementen op het bedrijf, schoolprogramma’s en andere promotie-initiatieven.

Loonkosten terugbrengen

Onder de nieuwe arbeidskostenregeling NOW hebben bedrijven meer ruimte om offers van het personeel te vragen, zoals loonoffer of ontslag. Directeur Rob Baan heeft gekozen voor het laatste, maar lang leek het erop dat dit niet nodig was. “Als de markt in januari was open gegaan, was dit niet nodig geweest. Nu moeten we schakelen. We proberen altijd maatschappelijke impact te maken. Iedereen was altijd welkom: scholen, gemeentes, ambassades. Of het nu ging om gezondheidsprojecten of het Varend Corso. We kunnen dat nu helaas niet meer dragen”, zegt woordvoerder Stijn Baan.

Pogingen herplaatsing

Er is alles geprobeerd om deze situatie te voorkomen, waaronder het niet verlengen van jaarcontracten, steunregelingen en extra leningen. “We moeten zorgen dat we slagkrachtig zijn wanneer het herstel er komt. We zijn in gesprek met ons netwerk om onze medewerkers te herplaatsen. Het zijn geweldige planners, evenementenorganisatoren en marketingmensen. De eerste gesprekken lopen al. We hopen dat Koppert Cress op het cv helpt om snel aan het werk te komen. Ik zou elke collega aanbevelen. Het is een reorganisatie op functie.”

Beheer
WP Admin