Doorgaan naar artikel

Red Star hoogste teeltbedrijf in Hillenraad100

Afbeelding

In de vernieuwde Hillenraad100 zonder de allergrootste tuinbouwconcerns erin is RedStar Group het hoogst genoteerde teeltbedrijf. Op de elfde plaats laat het grote spelers als Syngenta en Monsanto Vegetabele Seeds achter zich.

Het is ook niet meer alleen het teeltbedrijf van de gebroeders Dirk en Cor van der Kaaij dat goed is voor een totale omzet van 67 miljoen euro.  De RedStar Group is een holding met teelt-, verpakkings- en handelsactiviteiten, met sinds dit jaar een nieuwe CEO in de persoon van Rob Bal. De hoge positie in de lijst dankt het bedrijf aan transparantie, professionalisering van de organisatie en aan de internationalisering: na teeltlocaties in Engeland en Spanje staan ook Oost-Europa en Azië op het verlanglijstje.

Andere teeltbedrijven in de Hillenraad100 zijn de tomatenbedrijven AgroCare (op plaats 24), de Harting Groep (op 27), CombiVliet (28), Looije Tomaten (29), microgroentebedrijf Koppert Cress (34), Greenco (42), Royal Pride Holland (45),  Lans (64), Prominent (75), paprikabedrijf  4Evergreen (86) en Vereijken Kwekerijen, waar behalve in tomaten ook in biobased producten wordt gedacht op plaat s88.

 

Lees hier meer over de Hillenraad100

Beheer
WP Admin