Red Harvest en Van Marrewijk naar Prominent

08-12-2016 | Laatste update op 15-09 | |
Foto: Gerard Boonekamp
Foto: Gerard Boonekamp

Tomatenbedrijven Red Harvest en J.A.M. van Marrewijk worden per 1 januari 2017 lid van telersvereniging Prominent. Door hun toetreding komt het totale areaal voor Prominent op ruim 360 hectare.

Samen zijn de bedrijven goed voor 53,5 hectare tomaten, waarvan 20,5 hectare wordt belicht. Door de bundeling van activiteiten zal het afzetvolume van Prominent met 17% toenemen. Ook de verpakkings- en sorteeractiviteiten breiden fors uit.

Tomatenkwekerij Red Harvest heeft twee teeltlocaties in het Westland en een in Noord-Holland. Op een gezamenlijke teeltoppervlakte van 41 hectare, waarvan 15 hectare belicht, wordt een breed assortiment smaaktomaten geteeld. Jan van Marrewijk teelt in Dinteloord op 12,5 hectare (waarvan 5,5 hectare belicht) tros- en vleestomaten. Hij is een specialist in dit laatste segment.

Terug op oude nest

Beide telers hadden al een zeer nauwe samenwerking via hun verpakkingsbedrijf Pack & Co en verkooporganisatie The Tomato Company in Maasland. De verkoop en marketing van hun producten zal vanaf 1 januari verlopen via DOOR Partners.

Jaap Noordam van Red Harvest was al eerder lid van Prominent, van 1996 tot 2007. Een van de redenen om terug te gaan, is de betere marktpositie van het grotere geheel. Daarnaast vormen de smaaktomaten een mooie aanvulling op het bestaande assortiment van Prominent, aldus Noordam in de persverklaring.

Efficiëntieslag

Door de toetreding van Red Harvest en Van Marrewijk verwachten alle partijen een belangrijke kostenbeheersing van de sorteer- en verpakkingsactiviteiten. Door samenvoeging kan een grote efficiëntieslag gemaakt worden.

Boonekamp
Gerard Boonekamp oud-redacteur


Beheer