Doorgaan naar artikel

Predicaat Koninklijk exclusief voor ZON

Image

ZON Fruit & vegetables bestaat 100 jaar en Koning Willem Alexander heeft naar aanleiding van dit jubileum de coöperatieve telersvereniging het predicaat ‘Koninklijk’ verleend.

Doorgaans wordt één predicaat per branche uitgereikt aan een onderneming met onbesproken gedrag. De bijbehorende oorkonde werd door Limburgse Commissaris van de Koning Theo Bovens overhandigd aan voorzitter Sjraar Hoeijmakers en Algemeen directeur Michiel F. van Ginkel van ZON.

De officiële datum van het 100-jarig bestaan van ZON fruit & vegetables is op 19 juni. Dit jubileum krijgt extra cachet door het predicaat ‘Koninklijk’ dat ZON voortaan mag voeren. In een volle afmijnzaal roemde Commissaris van de Koning Theo Bovens de bijdrage die ZON en haar voorgangers in 100 jaar hebben geleverd aan de ontwikkeling van momenteel het tweede en snelst groeiende tuinbouwgebied van Nederland. ZON bestaat momenteel uit drie divisies: ZON fruit & vegetables, ZON Zachtfruit en Fresh Park Venlo.

Nieuw logo

Om in aanmerking te komen voor het predicaat ‘Koninklijk’ moet een onderneming minimaal 100 jaar bestaan en wat betreft aard, omvang en betrouwbaarheid aanzien hebben en op zijn gebied in Nederland een eerste of zeer vooraanstaande plaats innemen, bij voorkeur met een internationale uitstraling. Ook de grootte van het bedrijf, het aantal werknemers en de omzet spelen een rol. De bedrijfsvoering dient onberispelijk te zijn. Alleen de Koning kan het predicaat toekennen.

Nu dat is gebeurd, zal ZON binnenkort een nieuw logo gaan voeren met daarin de Koninklijke Kroon. Aan de toekenning van het predicaat ‘Koninklijk’ gaat een aanvraag vooraf, waarna een grondige procedure volgt alvorens de Koning tot toekenning kan overgaan.

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin