Doorgaan naar artikel

Plotselinge run op trekkerrijbewijs

Foto: ANP

Foto: ANP

De aantrekkende economie heeft tot gevolg dat er een run is op bij rijexamens voor trekker, vrachtwagen, bus en taxi.

In plaatsen als Den Helder, Terneuzen, Waddinxveen en Barendrecht is de wachttijd voor de examens al opgelopen tot negen weken. In Amsterdam, Utrecht, Emmen en Leusden moeten kandidaten acht weken wachten voor ze op kunnen voor het examen.

De reden voor de lange wachttijd is dat het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) te weinig examinatoren heeft om de grote vraag naar deze specifieke examens te kunnen afnemen. “Examinatoren voor dergelijke examens moeten namelijk aan extra, specifieke vakbekwaamheidseisen voldoen”, zegt CBR-woordvoerder Nathalie Dingeldein tegen het Nederlands Dagblad. Het CBR is bezig extra mensen op te leiden om aan de grote vraag te voldoen.

Geen verklaring voor populariteit trekkerrijbewijs

Voor de plotselinge populariteit van het trekkerrijbewijs heeft het CBR geen verklaring.

De reden dat het vrachtwagenrijbewijs zo populair is heeft volgens het CBR te maken met de vraag naar mensen door de transportsector in de komende jaren. Ook in het busvervoer zijn nieuwe chauffeurs nodig. Het taxirijbewijs is waarschijnlijk populairder, denkt het CBR, doordat de regels om een taxibedrijf te beginnen zijn versoepeld.

Om de drukte wat weg te nemen, worden ook op zaterdagen examens afgenomen.

Bekijk meer

Delen

Image
Eric Beukema

redacteur ondernemen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin