Doorgaan naar artikel

‘Paprika’s oogsten niet te belastend’

Image

Na ruim twee jaar procederen is de rechter in hoger beroep van oordeel dat een voormalige paprikaplukker fit genoeg is voor zijn werk.

Het UWV, verzekeringsartsen – en nu ook de rechter – besloten daartoe na lichamelijk onderzoek. Daarbij speelt een rol dat oogstwerkzaamheden in de kas als relatief lichte werkzaamheden worden beschouwd, door gebruik van oogstkarren. De betroffen oud-medewerker vindt echter dat zijn lichamelijke en psychische klachten niet op de juiste waarde zijn geschat. Hij vocht de conclusies uit de onderzoeken aan, maar de rechter ging in hoger beroep niet in op zijn eis.

Wel heeft het UWV onzorgvuldig gehandeld door in de procedure niet met een volledige onderbouwing te komen. De juridische kosten zijn daardoor voor het UWV.

De betroffen oud-medewerker was voor het laatst in 2009 werkzaam in een kas, maar kwam in de WW. In 2012 meldde hij zich ziek met schouder, rug en psychische klachten. Die zijn volgens hem niet op de juiste waarde geschat door de verzekeringsartsen.

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin