Doorgaan naar artikel

Overname Nunhems door BASF definitief

BASF rondt donderdag 16 augustus de overname af van de wereldwijde groentezadentak van Bayer. Daarbij gaat het hoofdzakelijk om het merk Nunhems, dat voortaan onder de vlag van BASF valt.

De verworven groentezadendivisie van Nunhems bestaat uit 24 gewassen en ongeveer 2.600 variëteiten. Daarnaast omvat het veredelings- en onderzoekstechnieken met meer dan 100 veredelingsprogramma’s in meer dan 15 gewassen.

De groentezadentak is breed vertegenwoordigd in Nederland, met onder andere het hoofdkantoor, de wereldwijde ondersteunende staf en het onderzoekscentrum in het Limburgse Nunhem.

Agricultural Solutions

De toevoeging van de groentezadentak versterkt BASF’s zadenplatform en complementeert het recentelijk uitgebreide Agricultural Solutions-portfolio. Dat bestaat uit:

  • zaden
  • veredeling
  • chemische en biologische gewasbescherming
  • bodemverbeteraars
  • plantgezondheid
  • ongediertebestrijding
  • digital farming

BASF neemt voor € 2,2 miljard activiteiten over van Bayer

BASF rondt met de deal met Nunhems de overname af van een omvangrijk aantal activiteiten en bedrijfsonderdelen, met een gecombineerde omzet van € 2,2 miljard in 2017. Die moest Bayer afstoten in het kader van de overname van Monsanto. De verkoopprijs bedraagt in totaal € 7,6 miljard, onder voorbehoud van aanpassingen ten tijde van de ‘closing’.

Omzet agrarische tak BASF € 64,5 miljard

In 2017 realiseerde de Agricultural Solutions divisie van BASF een omzet van € 5,7 miljard. De totale omzet over alle divisies – Chemicals, Performance Products, Functional Materials & Solutions, Agricultural Solutions en Oil & Gas – bedroeg in 2017 ongeveer € 64,5 miljard. Bij de BASF-groep werken circa 115.000 mensen.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin