Doorgaan naar artikel

BASF Vegetable seeds draait prijsverhoging terug

Begin deze week kondigde BASF Vegetable seeds per direct een prijsverhoging van 2% aan voor al haar groentezaden. Door de vele negatieve reacties hierop heeft de zaadfirma de prijsverhoging inmiddels weer teruggedraaid.

BASF Vegetable seeds gaf begin deze week in een brief aan al haar klanten aan dat ze door de ‘huidige macro-economische ontwikkelingen’ zich genoodzaakt zag de prijzen voor al haar leveringen vanaf 1 januari 2022 met 2% te verhogen. Voor nieuwe bestellingen ging de maatregel per direct in, voor reeds geplaatste bestellingen gold de prijsverhoging niet.

Onrust in preisector

Een betrouwbare bron die anoniem wenst te blijven liet eerder deze week al weten dat deze mededeling in de preisector tot onrust leidde. De prijsverhoging viel samen met een seizoen waarin de prijzen voor prei toch al niet overhouden. Bovendien zouden plantenkwekers nieuwe prijzen voor hun planten moeten rekenen, terwijl ze de prijzen eerder al richting preitelers gecommuniceerd hadden.

Veel negatieve feedback

In een vervolgbrief op 23 december geeft BASF Vegetable seeds nu aan veel negatieve feedback te hebben ontvangen op het besluit van de prijsverhoging. Met name de timing van de doorvoering blijkt ongelukkig. ‘Ondanks dat er nog steeds een noodzaak is om onze prijzen te corrigeren, maar wij hebben besloten deze prijsverhoging niet door te zetten’. Dat betekent dat de huidige zaadprijzen blijven gelden voor de periode van 1 september 2021 tot 31 augustus 2022.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin